Cheeseburgere – Meat and Metal style

Finn frem kjøttkvern, krydder, «buns» og noen kg. med kjøtt. Brett opp armene og «get ready for business». Nå skal det lages burgere helt fra bunnen av, «Meat and Metal style!». Pitmaster og blogger Olav Ljone Skogaas gir deg sine beste tips for perfekte burgere på Traeger´n!

Beregn 125g.
kjøtt/fett pr. burger

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid:  60+ min.

Ingredienser

  • 3/4 Stofekjøtt (Høyrygg, entrecôte..)
  • 1/4 Fett (eks. rester fra brisket)
    ..
  • Java Steak Rub
    eller annen rub for storfe
  • Ost (Cheddar)
    ..
  • TIL DRESSINGEN:
  • Majones
  • Ketchup
  • 
Sur agurk på glass

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du Meat and Metal burgere

Vei opp kjøtt og fett. Gå for en fordeling på 70-80% kjøtt og 20-30% fett avhengig av hvor mye fett det er i kjøttet. Skjær i passende biter og krydre kjøttet godt. I videoen ble det benyttet Missing Link Java Steak rub, men du kan også bruke annen rub for storfe. Legg kjøttbitene og fettet i fryseren og la de ligge ca. 1 time (ta de ut når de er halvveis frosset).

 

Kvern opp kjøttet og fettet og bland alt sammen. Vær rask så fettet ikke tiner. Sett blandingen kaldt til du skal lage burgere. Beregn ca. 125g. kjøttdeig pr. burger. Form de med hendene og lag kjøttboller.

 

Ha litt vann på en fjøl og på hendene. Press ned kjøttbollen og form den til en burger. Du kan også bruke en burgerpresse.

 

“TIME TO GRILL!”
Fyr opp Traeger´n til 220 grader. Mens grillen varmes opp, kan du lage dressingen.
(Du kan følge oppskriften med kullgrill også. Start på direkte varme og grill begge sider “raskt”, flytt over til indirekte sone og grill burgerne ferdig der)

 

Oppskrift på burgerdressing:
Bland 1 del ketchup, 2 deler majones og 1 del finhakket sur agurk med litt lake. Rør godt og sett til side.

 

Når grillen har nådd 220 grader legger du på burgerne. Burgerne skal vendes når kjøttsaften begynner å piple opp på oversiden. Sjekk kjernetemperaturen. Legg på osten når du nærmer deg 65 grader (medium). Burgerne er perfekt medium på 65-68 grader (mattilsynet anbefaler 70 grader på burgere). Hamburgerbrødene legges på risten mot slutten av grillingen. Pass på så de ikke brenner seg.

 

Smør dressing på brødet. Legg på en eller to burgere. Topp med ditt favoritt tilbehør (vi anbefaler karamellisert løk) og avslutt med litt ekstra dressing på toppen.

 

Nyt..

 

** Tips. Smør litt olje på grillristen så setter ikke burgerne seg fast

 

Til grilling av burgere anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here