Oppskrift på Brisket

Slik lager du brisket på grillen

Hvor får jeg kjøpt Brisket?
Kjøp Amerikansk brisket i Sverige. Det er ikke Harry! De har dette i de store supermarkedene bl.a på Nordby Kjøpesenter. Lurt å ringe og bestille på forhånd! Bor du i nærheten av Sandvika får du selvsagt kjøpt brisket hos din lokale BBQSHOP.

Rub for Brisket
3 ss fersk kvernet sort pepper
1,5 ss havsalt
1,5 ss chili pulver
1,5 ss hvitløkpulver
1,5 ss løkpulver
1,5 ss tørket persille
1,5 ss oregano
1,5 ss sukker

Du trenger
3 – 3,5 kg brisket
Rub for brisket
Grill med lokk
Steketermometer

SLIK GÅR DU FREM
Med din favoritt rub (eller vår oppskrift) Rub hele Brisketen og pakk den inn i plastfolie.
La den hvile i kjøleskapet i 12 – 24 timer.

Sett grillen på 80 grader og legg på kjøttet med fettsiden opp. Sett inn et steketermometer og Røyk brisketen i 4 timer.
(Anbefaler å bruke Mesquite eller Hickory som aroma)

Etter 4 timer øker du temperaturen på grillen til 120 grader

La Brisketen ligge på grillen til den indre temperaturen på kjøttet når 70 – 75 grader. 
Da fjerner du den fra grillen og pakker den inn i slakterpapir eller aluminiumsfolie(La steketermometeret stå).

Legg folien med Brisketen tilbake på grillen (grill temp. 120 grader),  og la den ligge og godgjøre seg til den indre temperaturen viser 92 grader.

Sjekk om du synes brisketen er mør nok ved å stikke i kjøttet med eks. proben på termometeret. (Den skal kun gli lett inn i kjøttet – like a knife in butter).

Når du er fornøyd tar du brisketen av grillen og lar den hvile i folien i minst 30 minutter før du serverer.

 

Til brisket anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here