Oppskrift på Brisket

Slik lager du brisket på grillen

Hvor får jeg kjøpt Brisket?
Kjøp Amerikansk brisket i Sverige. Det er ikke Harry! De har dette i de store supermarkedene bl.a på Nordby Kjøpesenter. Lurt å ringe og bestille på forhånd! Bor du i nærheten av Sandvika får du selvsagt kjøpt brisket hos din lokale BBQSHOP.

Rub for Brisket
3 ss fersk kvernet sort pepper
1,5 ss havsalt
1,5 ss chili pulver
1,5 ss hvitløkpulver
1,5 ss løkpulver
1,5 ss tørket persille
1,5 ss oregano
1,5 ss sukker

Du trenger
3 – 3,5 kg brisket
Rub for brisket
Grill med lokk
Steketermometer

SLIK GÅR DU FREM
Med din favoritt rub (eller vår oppskrift) Rub hele Brisketen og pakk den inn i plastfolie.
La den hvile i kjøleskapet i 12 – 24 timer.

Sett grillen på 80 grader og legg på kjøttet med fettsiden opp. Sett inn et steketermometer og Røyk brisketen i 4 timer.
(Anbefaler å bruke Mesquite eller Hickory som aroma)

Etter 4 timer øker du temperaturen på grillen til 120 grader

La Brisketen ligge på grillen til den indre temperaturen på kjøttet når 80 – 82 grader. 
Da fjerner du den fra grillen og pakker den inn i aluminiumsfolie (La steketermometeret stå).

Legg folien med Brisketen tilbake på grillen og la den ligge og godgjøre seg til den indre temperaturen viser 92 grader.

Sjekk om du synes brisketen er mør nok ved å stikke i kjøttet med eks. proben på termometeret. (Den skal kun gli lett inn i kjøttet – like a knife in butter).

Når du er fornøyd tar du brisketen av grillen og lar den hvile i folien i minst 30 minutter før du serverer.

 

NÅR DU SKAL LAGE BRISKET ANBEFALER VI:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *