BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller

Oppskrift på sweet and spicy kjøttboller på grillen

Liker du det søtt og «spicy»? Da kommer du til å elske disse hjemmelagede kjøttbollene. Røkt, grillet og «badet» i BBQ saus. Kan det bli bedre?

4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 1,5 – 2 timer

Ingredienser

  • 800g. kjøttdeig
  • 1,5 dl. brødsmuler
  • 0,7 dl. melk
  • 1 egg
  • 1 ts. hotsauce
  • 1-2 ts. chilipulver
  • salt
  • sort pepper
  • BBQ SAUS
  • 1 ss. olivenolje
  • 1/2 gul løk(hakket)
  • 1 fedd hvitløk (hakket)
  • kosher salt
  • 1 ts. ancho chilipulver
  • 2,5 dl. brunt sukker
  • 1,5 dl. vann
  • 3 dl. ketchup
  • 2 ss. eple eddik

 

Traeger pellets av kirsebærtre - til pelletsgrill

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry

Slik lager du BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller

Lag kjøttbollene: Ta en stor bolle og bland kjøttdeig og brødsmuler. Ta en mindre bolle og visp sammen melk, egg, og chilisaus (hotsauce). Hell væsken over kjøttdeigen og tilfør chilipulver, salt og pepper. Bland alt godt sammen. Bruk hendene og form 14-16 like store kjøttboller. Plasser de i en stor aluminiums form og sett kaldt.

 

 

Kjøttbollene skal først røykes. Bruk en grilltemperatur på rundt 75 C (Bruk Supersmoke om du har en Traeger med denne funksjonen). Sett formen med kjøttbollene rett på risten og lukk lokket. Kjøttbollene skal røykes i ca. 60 minutter. Vi brukte kirsebærtre til røykingen.

Mens kjøttbollen røykes lager vi BBQ sausen: I en liten kjele varmer du olivenolje på medium varme. Tilfør løk, hvitløk og en klype Kosher salt. Stek til løken er gylden og myk (tar 5-8 minutter), husk å røre ofte så det ikke brenner seg. Ha i chilipulver, og la alt surre i et minutt. Bruk en visp og bland inn brunt sukker. Tilfør vann gradvis mens du visper og la det koke opp. kok til sukkeret har løst seg opp (rør ofte). Sett ned temperaturen, og ha i ketchup og eple eddik. La det småkoke til sausen har tyknet litt (15-20 minutter).

 

Traeger Ironwood 885

Når kjøttbollene har røkt en times tid, tar du formen av grillen og setter til side. Øk temperaturen på grillen til 150 C. Hell BBQ sausen over kjøttbollene og vend de, så alt blandes godt. Sett formen tilbake på risten og grill under lokk i 30-40 minutter, eller til du måler en kjernetemperatur på ca. 70 C.

 

Ta de av grillen og server mens de er rykende «hot».

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here