Øl-injisert kyllingfilet med honning-glaze

Lag-øl-kylling-honning-glaze

Grilloppskrifter: Øl-injisert kylling med honning glaze

Glem sausen! Disse kyllingfiletene er så saftige og full av smak at de smelter på tunga.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 30 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry


Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • Olivenolje
  • Missing link BBQ rub
  • 1 boks øl
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ss hakket timian
  • 3 – 4 stilker rosmarin
  • Flytende Honning (Akasie)
  • Olivenolje

I tillegg trenger du: 1 stk. meat injector

 

Gni kyllingfileten inn med olivenolje og krydre de godt med Missing link BBQ rub. Legg de i en aluminiums form og finn frem meat injectoren.

Fyll sprøyten med øl og før den skrått inn til midten av kyllingen. Injiser så mye øl som du kan uten at det begynner å ”piple” ut igjen. Gjør det samme med alle filetene.

Dryss over hvitløk, hakket timian og et par stilker med fersk rosmarin.

Tid for å grille kylling

Kullgrill: Grill under lokk på indirekte medium varme (ca. 200 grader)

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 190 når grillen har tent. La grillen forvarmes under lokk i ca. 10 minutter. Legg aluminiums formen med kyllingen på grillen og lukk lokket.

Kyllingen skal grilles i 30 -35 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 grader.

Honning-glaze: Mens filetene grilles blander vi 1 dl flytende honning med 1 ss vann og litt olivenolje i en kopp og rører godt. Når det er ca. 10 minutter igjen av grilltiden pensler du kyllingen godt på begge sider med honning-glazen.

Server sammen med godt tilbehør (grillede tomater, salat, potetbåter..)


Relaterte saker

Bli med på Traeger kurs med Chef Jeff I oktober. Smakfull moro og en 3 retters meny å kose seg med.
FINN UT MER

   

by TheBBQshop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>