Øl-brød på grillen

Lag øl-brød på grillen din

Hjemmelaget brød er esktra godt når du lager det på vedfyrt grill. Øl trekker frem kornsmakene og gir deg et bakverk med masse god smak.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 1 time

Anbefalt pellets(Traeger): Alder


Ingredienser

  • 7 dl mel (gjerne blanding av grovt og fint)
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 flaske 0,33 godt øl
  • 2 ss honning
  • 6 ss smeltet smør

Slik lager du øl-brød på grillen: 

Kullgrill: Fyr opp grillen og få temperaturen om til middels (ca. 200 grader)
Brødet skal stekes under lokk på indirekte varme.
Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro controlleren til 176 grader når den har tent.
La grillen forvarmes med lokk nede i 10 minutter.
Baketid

I en stor bolle blander du mel, sukker, bakepulver og salt. Bland det lett sammen og hell over smeltet smør, øl og honning. Rør det godt sammen til alt er blandet.
«More of the good stuff» (valgfritt): Får å spice opp brødet litt kan du tilføre stekte baconbiter, løkbiter eller tørkede krydder som dill eller rosmarin, så får du et spennende brød som du kan servere som forrett.

Ta en smurt brødform (som tåler grill) og ha i brøddeigen. Dryss litt mel på toppen og sett formen på grillen. Grill brødet under lokk i 50 – 60 minutter til brødet har fått en gyldenbrun farge. Sjekk gjerne med en tannpirker mot slutten av grilltiden – er det ingen deig på den så er det klart.

La brødet avkjøle seg litt før du tar det ut av formen.

Enjoy.

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here