Øl braiserte svineskanker

Slik lager du øl braiserte svineskanker på grillen - Oppskrift

Lag en rett hvor øl virkelig kommer til sin rett. Lekre svineskanker braisert i mørkt øl er skikkelig festmat og er enkelt å tilberede på grillen. Bare finn frem den gode gamle støpejerns gryta og du er «good to go!».

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: 4 timer.

Ingredienser

  • 2 ss. smør
  • 2 ss. mel
  • 2 svineskanker (1,5 – 2 kg)
  • sort pepper
  • 2-3 ss. olivenolje
  • 2 store gulrøtter
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 x 0,33 mørkt øl
    (eks. BBQ Shop´s Dark Texas Lager)
  • 4.5 dl. kjøttkraft/buljong
  • 3 ts. Worcestershire saus
  • 1 ss. tomatpuré
  • 2 ts. chili pulver
  • 2 ts. pulverkaffe
  • 2 tørkede laurbærblad
  • 2-3 kvister fersk timian

 

 

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik tilbereder du svineskanker på grillen

Snitt skankene på kryss og tvers i svoren (ikke for dypt), og gni dem med salt og pepper. La de hvile i minimum 30 minutter.

 

Kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme på 150-200 grader.
Pelletsgrill (Traeger): Sett temperaturen til 150 C og trykk «ignite»

 

Men grillen varmes opp setter du en støpejerns gryte på komfyren. Ha i 2-3 ss. olivenolje og varm opp. Brun skankene i gryten til de har fått farge på alle sider og legg de så til side.

 

Hakk hvitløk og skjær opp gulrøtter og løk i passe store biter. Ha de oppi den varme gryten og sauter i 5-8 minutter. Tilsett øl, kjøttkraft, og Worcestershire saus. Kok opp og skru så ned varmen. La det småkoke til væsken er redusert med 1/3. Rør så inn tomatpuré og ha i chili, kaffepulver, laurbærblad og timian. Legg så i svineskankene. Bruk en skje og ta kraft fra gryten og hell det over begge skankene. Legg så på lokket.

 

Ta med gryten ut til grillen og sett gryten på risten (Grilltemp. ca. 150 grader). Lukk lokket og la gryten stå og «putre» i 2,5 – 3 timer, eller til kjøttet har blitt skikkelig mørt. Når det er ca. 30 minutter igjen av tiden tar du en liten bolle og blander sammen 2 ss. smør og 3 ss. mel. Hell blandingen oppi gryten og rør rundt. Dette er for å tykne sausen.

 

Når retten er ferdig tar du ut laurbærbladene og kvistene med timian.

 

Server sammen poteter, og for eksempel noen bakte rotgrønnsaker.

 

God middag!

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here