Ribbe hører julen til, og det finnes mange måter å tilberede den på. Det viktigste er at kjøttet er saftig og svoren er sprø. I år har vi «teamet» opp med Endre hos Bergen BBQ og skal lage langtidsgrillet juleribbe på Kamado grill.
Se også: Slik lager du juleribbe på pelletsgrill
6 – 8 personer
Vanskelighetsgrad: Middels+ Tid: 6-8 timerIngredienser
- Tynnribbe 3-4kg
- Salt
- Pepper
Chunks av epletre: Kjøp her
Slik lager du Juleribba – «Bergen BBQ Style»
1-2 dager i forveien: Finskjær ribba og rut svoren med en skarp kniv. Pass på så du ikke skjærer for dypt og kutter i selve kjøttet. Gni inn begge sider av ribben med rikelig mengder salt og pepper. Pass på at du også får salt ned i rutene. Legg ribba opp ned i en form, dekk den med folie og sett den kaldt (i kjøleskap) i et døgn eller to.

Endres tips for Kamado: Fyll grillen med kull og ved. Ha gjerne noe av veden inne i kullhaugen og noe på toppen, nært der grillen skal tennes. Dette sørger for at du får røyk fra start og gjennom hele grillingen. Sett begge ventilene på grillen til full åpning. Tenn kullet på kun ett punkt. Pass på at du ikke tenner for mye kull i starten, da det kan gjøre det utfordrende å holde temperaturen nede (målet er ca. 100 grader). Når kullet brenner godt nok, justerer du trekken slik at grillen jobber seg sakte opp til 100 grader og stabiliserer seg.




Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi