Hvorfor grille med pellets?

woodpellets

Den største fordelen med pelletsgriller i forhold til gassgriller er den unike aromatiske smaken rykende treverk gir til råvaren. Vi har pellets fra en rekke forskjellig trær, som alle tilfører en unik smak på maten. Dersom du enda ikke har smakt mat som har blitt tilberedt på en pelletsgrill så har du virkelig noe å glede deg til.

Pelletsgriller brenner med komprimert sagflis av hardt treverk. Pelletsene legges i et fyringskammer, som automatisk blir foret videre inn i et tennkammer. Der tar pelletsen fyr, brenner og sprer varm røyk i hele grillen. Denne prosessen styres av en svært nøyaktig termostat, slik at grillen holder den temperaturen du har satt den på under hele grilltiden. Ved hjelp av et viftesystem så blir de brennende pelletsene tilført akkurat nok oksygen slik at det ryker istedet for å bare brenne opp, og det er denne røyken som er hemmeligheten i all god BBQ.

Pellets er laget av 100% naturlig komprimert sagflis. Fuktigheten i sagflisen fordamper under brenning, noe som skaper en fuktig luft inne i grillen. Denne fuktigheten bidrar til et saftigere resultat. Å starte opp en pelletgrill er en svært lettvint prosess. Det er simpelthen å fylle grillen med pellets, slå på grillen og stille inn ønsket temperatur. Det er ikke nødvendig å følge med på grillingen heller, ettersom grillen holder en nøyaktig temperatur helt til maten er ferdig. Dette gir deg mer tid som du kan tilbringe med familien din og gjestene dine.

 

Bruk av trepellets er også gunstig for miljøet. Pellets blir framstilt av trevirke, og forutsatt at skogen blir fornyet så blir pellets en del av CO2-kretsløpet, og representerer derfor ikke noen netto tilførsel av klimagasser til atmosfæren. Dersom fossilt brensel byttes ut med pellets, representerer dette en klar miljøgevinst.

Ettersom pelletsgrillen er så effektiv i å brenne gjennom pellets er det praktisk talt ikke noe søl, støv eller aske som det er med grillkull. Ved bruk av indirekte varme, unngår du at maten kommer i direkte kontakt med flammer, eller at fett drypper på varmekilden. Det betyr at du unngår uønsket flammedannelse som er vanlig ved bruk av kull- og gassgriller. Det betyr også at smaken ikke påvirkes av flammene eller blir brent. Det er faktisk nesten umulig å brenne maten når du bruker en pelletsgrill.

Pelletsgrillene er i ferd med å ta helt over i det enorme grill- og barbecuemarkedet i USA. Når man først har brukt en pelletsgrill og erfart enkelheten i bruk og samtidig maten den produseres så er det ingen vei tilbake.

Også er det viktig å huske på at du kun bruker pellets som er sertifisert for matlaging. Du kan ikke bruke pellets fra gran og furu som er beregnet for oppvarmingsformål siden disse inneholder større mengder bindemiddel som vil ødelegge maten og i verste fall også grillen.

 

Så for å summere opp hvorfor akkurat DU bør kjøpe deg en pelletsgrill –

  • Uslåelig smak av vedfyrt grill
  • Full temperaturkontroll
  • Flere bruksområder: Grill, BBQ, Røyking, Baking, Steking, Braisering
  • Grilling med pellets er karbonnøytralt
  • Svært enkel i bruk
  • Oppnår raskt satt temperatur

 

Vi fører følgende pelletsvarianter –

  • Apple Pellets – fra epletrær er den mest aromatiske av frukttrærne, og gir en kraftig, søt og fruktig røykaroma til maten. Særlig egnet til gris, men også okse, fjærkre og vilt.
  • Black Walnut – fra valnøtt-tre har en intens og lett bitter aroma. Nydelig til okse, gris og hjort.
  • Charcoal Pellets – har en fantastisk aroma av grillkull. Dette er pellets som er laget av grillkull fra eiketrær.
  • Cherry Pellets – fra kirsebærtrær har en mild, sødmefull røykaroma som er perfekt til lyst kjøtt. Bruk den til kalv, gris, fugl, fisk og lyst viltkjøtt.
  • Hickory Pellets – fra hickorytrær har en ganske sterk aroma som kan minne om bacon. Ideelt for gris, fugl og viltkjøtt.
  • Mesquite Pellets – fra mesquitetrær har en sterk, krydret aroma. Veldig populær hos det grillglade folket i sørstatene i USA. Ideell til storfe.
  • Oak Pellets – fra eiketrær gir mye røyk og har en mild aroma av brennende bål. Passer veldig godt til helsteking, grilling, røyking og baking.
  • Orange Pellets – fra appelsintrær har en sitrusdominert røykaroma. Passer utmerket til sjømat og gir en flott gyllen farge.
  • Peach Pellets –  fra ferskentrær har en mild og kremete røykaroma som passer godt til lyst kjøtt og fugl.
  • Pecan Pellets – fra pekantrær har en mild aroma som kan minne om Hickory, dog noe søtere og med et nøtteaktig preg. Allsidig og passer til okse, gris, fjærkre, sjømat og vilt.

Applepellets

by admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>