K.I.S.S Texas style brisket

Hvordan laget brisket på grillen - Barbecue tips

K.I.S.S er kort for keep it simple and stupid. Lag nydelig brisket med mengder av smak, og gjør det så enekelt som mulig. Vi elsker det! Du kommer til å elske det!


8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 6 timer

Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite


Ingredienser

  • Brisket 3,5 – 3 kg (center cut) ferdig trimmet med minimum 0,6 cm ”fettlag”
  • Rub:
  • 1,5 SS Grovt havsalt eller kosher salt
  • 1,5 SS Sort pepper (medium grovt)
  • 2 SS Chilipulver
  • Saus:
  • 5 dl Øl
  • 0,5 dl Smeltet smør
  • 2 SS Worcestershire saus
  • 1 SS Hvitløkskrydder
  • 1 ts Rød pepper

Slik lager du brisket på grillen

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 100 – 110 grader (indirekte varme).
* På Traeger-grill: Sett Pro Controller på 107 grader og la grillen forvarmes i 10 – 15 minutter.

Lag rub og krydre brisketen på begge sider.
Plassere brisketen på rist i en grunn panne med fettsiden opp. Plasser pannen på grillristen. Lag sausen i en kjele på medium varme og rør til saltet har løst seg opp. Forvarm sausen på nytt rett før du skal ha den på prisketen.

Etter en time grilltid bruker du en saus mop og har på en god mengde saus. Gjenta hver time i til sammen 4 timer.

Når brisketen har fått en indre temperatur på 74 grader tar du den av grillen, pakker i folie og setter den tilbake på grillen. La den ligge i folien til den har oppnådd en indre temperatur på ca. 93 grader.

Flytt brisketen over i en kjølebag hvor du har kledd innsiden med avispapir eller kjøkkenhåndklær og la kjøttet avkjøle seg i minst 30 minutter. Pakk ut brisketen og kutt den i passe tynne skiver. Spar kraften som er igjen i folien og pannen og hell over før servering.

Enjoy.

 

Til brisket anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here