Høsten er her, og med den begynner «skogens gull», Kantarellen å titte frem i skog og mark. Den orange soppen har en utsøkt sterk og krydderaktig smak som passer godt til alt fra kveite til viltkjøtt.
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: under 30 min.
Ingredienser
- Kantareller
- Løk / sjalottløk
- Olivenolje
- Timian
- Salt og pepper
Anbefalt pellets(Traeger): Maple
Slik tilbereder du kantareller på grillen
Rengjør soppene* og del de i mindre biter. (Små kantareller trengs ikke å deles).
METODE 1: Støpejernspanne
Fyr opp grillen (medium varme) og sett en støpejernspanne på risten. La den varmes opp sammen med grillen. Smelt 1-2 ss. smør i den varm pannen. Når smøret har sluttet å bruse legger du i kantarellene og steker de til vannet er fordampet. Finhakk sjalottløk og legg i pannen, dryss over litt timian og stek videre til soppen har fått gyllen farge og løken har blitt gjennomsiktig og myk. Krydre etter smak med salt og pepper.
Metode 2: Grillbrett
Fyr opp grillen (medium varme). Legg kantarellene på et bakeark og dryss over olivenolje og finhakket hvitløk. Krydre med salt og pepper. Flytt de over på et grillbrett for grønnsaker og sett det på grillristen. Grill soppene til de har fått en fin gyllen farge. Husk å vende de av og til.
TIPS TIL SERVERING:
PÅ SMØRBRØD: Rist noen skiver med godt brød. Smør på Creme Fraiche og ha på grillede kantareller, spekeskinke, gressløk, revet parmesan og krydder.
KANTARELLER SOM TILBEHØR TIL MIDDAGEN
Grillede kantareller har en utsøkt sterk og krydderaktig smak og passer godt sammen med de fleste typer kjøtt og vilt.
Hva med:
– Grillet elg med karamellisert løk
– Grillet entrecôte
– Grillet lammecarré à la Anya Fernald
– Grillet lammelår
* Hvis du plukker soppen selv: Forsikre deg om at soppen du har funnet er spiselig. Vi anbefaler deg å rådføre deg med folk som har erfaring de første gangene du plukker selv.
KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE GRØNNSAKER:
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her