«Hellfire» kyllingvinger

Oppskrift: Slik lager du super-heite kyllingvinger på grillen din

Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite!


ca. 4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 45+ min.

Ingredienser

  • 1 – 1,5 kg kyllingvinger
  • 2 ss raps eller olivenolje
  • Ingredienser til Rub:
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts sellerifrø (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • Ingredienser til saus:
  • 8 ss usaltet smør
  • 1 neve fersk koriander (ca. 1 dl)
  • 1 dl sterk chilisaus/hot sauce
  • 2-4 jalapeno pepper delt i 2

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Forberedelse av kyllingen: 

Del kyllingvingene i leddene for å lage fine stykker. Legg de i en bolle og hell over oljen.

Lag rub i en liten bolle og dryss hele blandingen over kyllingvingene og klubbene. Passe på at alle sider blir dekket.

GRILLTID!

Kullgrill: Kyllingvingene/klubbene grilles under lokk på indirekte varme på medium lav temperatur. (ca. 200 grader C) Vend av og til. *

Traeger pelletsgrill: 
Fyr opp grillen og sett temperaturen til 200 grader C. La grillen få 10-15 minutter til å varme seg opp. Grill vingene i 35 – 40 minutter med lokket igjen til skinnet er «crispy» og har fått en gylden farge. Husk å vende de av og til. (Vil du ha ekstra «crispy» skinn kan du skru opp temperaturen til HIGH de siste 5-10 minuttene)

 

Lag sausen: Smelt smøret i en panne på medium varme. Tilsett jalapeno og la det koke i 3 – 4 minutter. Rør inn koriander og chilisausen. La den småkoke et par minutter. Hell sausen over vingene og klubbene. Vend de så alle sider får et lag.

 

Server rykende varme.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 

Saker fra BBQSHOP.NO

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *