«Hellfire» kyllingvinger

Oppskrift: Slik lager du super-heite kyllingvinger på grillen din

Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite!


ca. 4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 45+ min.

Ingredienser

  • 1 – 1,5 kg kyllingvinger
  • 2 ss raps eller olivenolje
  • Ingredienser til Rub:
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts sellerifrø (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • Ingredienser til saus:
  • 8 ss usaltet smør
  • 1 neve fersk koriander (ca. 1 dl)
  • 1 dl sterk chilisaus/hot sauce
  • 2-4 jalapeno pepper delt i 2

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Forberedelse av kyllingen: 

Del kyllingvingene i leddene for å lage fine stykker. Legg de i en bolle og hell over oljen.

Lag rub i en liten bolle og dryss hele blandingen over kyllingvingene og klubbene. Passe på at alle sider blir dekket.

GRILLTID!

Kullgrill: Kyllingvingene/klubbene grilles under lokk på indirekte varme på medium lav temperatur. (ca. 200 grader C) Vend av og til. *

Traeger pelletsgrill: 
Fyr opp grillen og sett temperaturen til 200 grader C. La grillen få 10-15 minutter til å varme seg opp. Grill vingene i 35 – 40 minutter med lokket igjen til skinnet er «crispy» og har fått en gylden farge. Husk å vende de av og til. (Vil du ha ekstra «crispy» skinn kan du skru opp temperaturen til HIGH de siste 5-10 minuttene)

 

Lag sausen: Smelt smøret i en panne på medium varme. Tilsett jalapeno og la det koke i 3 – 4 minutter. Rør inn koriander og chilisausen. La den småkoke et par minutter. Hell sausen over vingene og klubbene. Vend de så alle sider får et lag.

 

Server rykende varme.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here