Grilltips: Hvilken temperatur skal kjøttet ha?

Grilltips: Slik vet du om kjøttet er ferdig grillet
Foto: Thermapen

Det finnes mange teknikker for å finne ut om kjøttet er ferdigstekt, men den mest presise er å benytte et grilltermometer / steketermometer og måle kjernetemperaturen. Her er The BBQ Shops forslag til kjernetemperaturer til de forskjellige typene kjøtt man kan ha på grillen. 

 

KJERNETEMPERATUR PÅ STORFE

BIFF/FILET
Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C

 

HAMBURGER
Medium-rare 62-65 °C
Medium 65-68 °C
Gjennomstekt 70 °C*
*Mattilsynet anbefaler 70°C, vi synes det blir litt tørt.

 

ENTRECÔTE
Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C

FLANK STEAK
Vi anbefaler 60 – 65 °C

 

FLAT IRON STEAK
Vi anbefaler 58 °C

 

CULOTTE STEK
Vi anbefaler 54 – 58 °C
Maks kjernetemp. 60 °C

 

BRISKET
Vi anbefaler: 88 – 92 °C

Slik lager du brisket på grillen
Perfekt brisket skal ha en kjernetemperatur på 88 – 92 °C -> Se oppskrift her

KJERNETEMPERATUR PÅ SVINEKJØTT

SPARERIBS
Vi anbefaler 85 – 90 °C

 

SVINEKOTTELETTER
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

SVINENAKKE
Medium: 65 – 70 °C
Godt stekt: 70 – 75 °C
Pulled pork: 85 – 95 °C


Spareribsene er klare når de har en kjernetemperatur på 85 – 90 °C. En god og enkel oppskrift på ribs finner du her

KJERNETEMPERATUR PÅ FUGL

HEL GRILLET KYLLING
Vi anbefaler: 68 °C*
(Måles ca. midt i brystet)

KYLLINGFILET
OG ANDEBRYST
Vi anbefaler: 68 °C*

*Mattilsynet anbefaler en kjernetemperatur på minst 72 grader

ANBEFALTE PRODUKTER FRA BBQSHOP.NO

1.199 kr
1.199 kr
Tomt på lager
1.199 kr

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *