Foto: Thermapen
Det finnes mange teknikker for å finne ut om kjøttet er ferdigstekt, men den mest presise er å benytte et grilltermometer / steketermometer og måle kjernetemperaturen. Her er The BBQ Shops forslag til kjernetemperaturer til de forskjellige typene kjøtt man kan ha på grillen.
KJERNETEMPERATUR PÅ STORFE
BIFF/FILET
Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
HAMBURGER
Medium-rare 62-65 °C
Medium 65-68 °C
Gjennomstekt 70 °C*
*Mattilsynet anbefaler 70°C, vi synes det blir litt tørt.
ENTRECÔTE
Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
FLANK STEAK
Vi anbefaler 60 – 65 °C
FLAT IRON STEAK
Vi anbefaler 58 °C
CULOTTE STEK
Vi anbefaler 54 – 58 °C
Maks kjernetemp. 60 °C
BRISKET
Vi anbefaler: 88 – 92 °C
Perfekt brisket skal ha en kjernetemperatur på 88 – 92 °C -> Se oppskrift her
KJERNETEMPERATUR PÅ SVINEKJØTT
SPARERIBS
Vi anbefaler 85 – 90 °C
SVINEKOTTELETTER
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
SVINENAKKE
Medium: 65 – 70 °C
Godt stekt: 70 – 75 °C
Pulled pork: 85 – 95 °C
Spareribsene er klare når de har en kjernetemperatur på 85 – 90 °C. En god og enkel oppskrift på ribs finner du her
KJERNETEMPERATUR PÅ LAM
LAMMELÅR
Medium: 60 – 65 °C
Medium+: 70 °C
BENFRI LAMMESTEK
Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium+: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
LAMMECARRÉ (RIBBE)
Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
BIFF/MØRBRAD AV LAM
Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Lammecarré ermedium stekt når de har en kjernetemperatur på rundt 60 °C. Oppskrifter på grillet lam finner du her.
KJERNETEMPERATUR PÅ FUGL
HEL GRILLET KYLLING
Vi anbefaler: 68 °C*
(Måles ca. midt i brystet)
KYLLINGFILET
OG ANDEBRYST
Vi anbefaler: 68 °C*
*Mattilsynet anbefaler en kjernetemperatur på minst 72 grader
ANBEFALTE PRODUKTER FRA BBQSHOP.NO