Teriyaki kyllingvinger

Grilloppskrifter: Teriyaki kyllingvinger

Kyllingvinger er perfekt fingermat til grillfesten og blir enda bedre når du gjør de teriyaki-style.


6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 45 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Maple


Ingredienser

  • 1 – 1,5 kg kyllingvinger
  • 2 ss ris eddik (alt: eple-eddik)
  • 2 ts sesam olje
  • 1 dl soyasaus
  • 2 vårløk
  • 2 ss ingefær
  • 0,5 dl vann
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 ss sesamfrø (lett ristet)


Fjern vingetuppene og del vingene i leddet slik at du har kyllingvinger og vingeklubber.

I en liten kjele blader du soyasaus, vann, brunt sukker, riseddik, ingefær, hvitløk, vårløk og sesam olje.

Få det det opp til kokepunkt, sett temperaturen til lavt, og la det surre i ca. 10 minutter. Ha kyllingen i en pose og hell over marinaden du laget. Lukk posen og legg den i kjøleskapet i noen timer. (Gjerne natten over).

Ta ut vingene og la de ”renne av”. Kast posen med restene av marinaden.

Fyr opp grillen!

På Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til 176 når grillen har tent. La grillen forvarmes i ca. 10 minutter med lokket ned.

På kullgrill: Grill under lokk på indirekte medium varme (170 – 200 grader) Vingene og klubbene skal grilles i 45 – 50 minutter – vend av og til.

De er ferdige når skinnet er crispy og gyldent og kjøttet ved beinet ikke er rosa.

Dryss over sesam-frø og server Teriyaki kyllingvinger.

Enjoy.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here