Grillede lammekoteletter med rosmarinsaus

Slik lager du lammekoteletter på grillen

Grilloppskrift: Lammekoteletter med rosmarinsaus

Påkall din indre mesopotamier når du tar en bit av disse mektige lammekotelettene . Et velsmakende måltid med robust aroma som du “svir” kjapt på grillen.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 12 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Apple


Ingredienser

  • Lammekoteletter
  • 1 dl. Olivenolje/matolje
  • ½ løk (hakket)
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 2 ss. Soyasus
  • 2 ss. Balsamico eddik (Sherry)
  • 1 ss. Rosemarin
  • 2 ts. Dijon sennep
  • 1 ss. Worcestershire saus
  • Sort pepper (etter smak)

 

Rosmarinsaus: I en liten kjele, fres løk og hvitløk sammen med en spiseskje olivenolje over middels varme til det er mykt og gjennomskinnelig. Ikke la det brunes.

Hell over i en blenderen. Tilsett soyasaus , eddik, rosmarin, sennep og Worcestershire-saus og mix sammen. Smak til med sort pepper. Sakte hell i den gjenværende olivenoljen og kjør blenderen til sausen er godt blandet. Tilsett en spiseskje med vann hvis sausen blir for tykk. Sette til side.

Grilltid

Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme (230 – 250 grader).

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen på Smoke med lokket åpent til du ser røyk, Sett Pro Controlleren til HIGH og forvarm grillen ned, lokket lukket, i 10 til 15 minutter.

Pensle lammekotelettene på begge sider med olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper. Grill i ca. 4 til 6 minutter på hver side, eller til du har en kjernetemp. På 57 grader (medium).

Serveres med rosmarinsaus for dipping.


Relaterte saker

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *