Grillet flankstek – Matambre

Slik griller du okserull av flankstek, med en Argentinsk twist

Argentina fant opprinnelig opp denne retten, men vi har perfeksjonert den og tilført litt ”smoke” for å heve smaken enda noen hakk.


6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 2 timer

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 1 kg flankstek
  • 1-2 ts worcestershire saus
  • 1 ss oregano 2-300 g Provololone (alt. Parmesan/mozarella)
  • 2-300 g Røkt kjøttpølse
  • 120 g frisk spinat
  • ½ paprika delt i strimler
  • 2 gulerøtter delt i tynne strimler
  • Olivenolje Salt og pepper

Slik lager du flankstek – Matambre «okserull» på grillen din

Legg flanksteken på et skjærebrett og bank den til ca 0,5 cm tykkelse. Pensle oversiden med worcestershire saus.

Krydre med salt, pepper og oregano. legg på skiver med ost. Dekk hele, men la det være 4-5 cm uten «fyll» på ene langsiden. Fordel ”pøseskiver”, spinatblader, paprika og gulrot utover flank steken. Begynn på ene langsiden, og rull steken stramt sammen og fest midlertidig med tannprikere. Bruk ”hyssing” og knyt stramt i to omganger og fjern tannpirkerne.

Olje utsiden og krydre med oregano, salt og pepper (og litt paprika krydder om du føler for).

Rull stukket i aluminiumsfolie og vri igjen endene. Stikk noen små hull så damp slipper ut.

Fyr opp favoritt-grillen og få den opp til ca. 160 grader
pelletsgrill (Yoder/Traeger) setter du kontrolleren til 162 når grillen har tent.

Når grillen har oppnådd riktig varme så legger du folien med okserullen på grillristen og lukker lokket. Her skal det grilles indirekte ”low`n slow” La den ligge i 2-2,5 timer eller til du kan avlese en kjernetemperatur på 82 grader.

Flytt okserullen til et skjærebrett og la den hvile en god stund. Fjern folien og tråden og skjær opp rullen i cm tykke skiver.

Kos deg.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here