Grillet Piggvar med grønnsaker i sesong

Grillet piggvar - småkveite på grillen

Råvare: Piggvar (evt. småkveite) skåret i koteletter.
Utstyr: Kullgrill med lokk.
Brensel: Trekull, gjerne fra Eik eller Bøk.
Metode: Direkte grilling under lokk, meget høy temperatur.

Grillet_piggvar2

Skjær opp dine favorittgrønnsaker og rotfrukter i passe store biter og legg i langpanne av støpejern eller stål. Sprut en generøs mengde god olivenolje over grønnsakene, strø på salt og evt. noen urter om du liker det.

Bland godt og sett hele pannen på grillen. Vend grønnsakene med spatula en gang i blant. Ta grønnsakene ut når de er gyllenbrune.

Salte fisken i 20 min, skyll av og tørk. Pensle fisken med tynt lag olivenolje på kuttsidene.

NB: Grillristen må holde en temperatur på over 250 grader for at ikke fisken skal sitte fast. Når du griller fisk, er det lurt å bruke en grill med kraftige grillrister i rustfritt stål som holder godt på varmen. Legg fisken på grillen og lukk lokket umiddelbart. La ligge i ca. 2 minutter før du vender.

Etter 2 minutter på den andre siden løfter du fisken ut av grillen og legger den oppå grønnsakene. Sett hele grønnsakspannen (med fisken på toppen) tilbake på grillen. Når fisken har en kjernetemperatur på 45 grader er den ferdig.

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here