Grillet Piggvar med grønnsaker i sesong

Grillet piggvar - småkveite på grillen

Råvare: Piggvar (evt. småkveite) skåret i koteletter.
Utstyr: Kullgrill med lokk.
Brensel: Trekull, gjerne fra Eik eller Bøk.
Metode: Direkte grilling under lokk, meget høy temperatur.

Grillet_piggvar2

Skjær opp dine favorittgrønnsaker og rotfrukter i passe store biter og legg i langpanne av støpejern eller stål. Sprut en generøs mengde god olivenolje over grønnsakene, strø på salt og evt. noen urter om du liker det.

Bland godt og sett hele pannen på grillen. Vend grønnsakene med spatula en gang i blant. Ta grønnsakene ut når de er gyllenbrune.

Salte fisken i 20 min, skyll av og tørk. Pensle fisken med tynt lag olivenolje på kuttsidene.


NB: Grillristen må holde en temperatur på over 250 grader for at ikke fisken skal sitte fast. Når du griller fisk, er det lurt å bruke en grill med kraftige grillrister i rustfritt stål som holder godt på varmen. Legg fisken på grillen og lukk lokket umiddelbart. La ligge i ca. 2 minutter før du vender.

Etter 2 minutter på den andre siden løfter du fisken ut av grillen og legger den oppå grønnsakene. Sett hele grønnsakspannen (med fisken på toppen) tilbake på grillen. Når fisken har en kjernetemperatur på 45 grader er den ferdig.


Relaterte saker

Bli med på Traeger kurs med Chef Jeff I oktober. Smakfull moro og en 3 retters meny å kose seg med.
FINN UT MER

   

by TheBBQshop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>