Grillet Picanha

Slik lager du Picanha på grillen

Brasil har en sterk grilltradisjon, og brasilianerne elsker å grille picanha. Dette saftige stykket av storfe deles gjerne opp i tykke «biffer» og grilles sakte på lange grillspyd. Ofte benyttes rotisseri, men du kan fint klare deg uten. Slik går du frem.

Artikkelen er laget i samarbeid med grillblogger  Meat and Metal

 

4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 60+ minutter

Ingredienser

  • 1-1,5 kg culotte av storfe
  • Grovt salt (Kosher, Maldon e.l.)
  • Olivenolje
  • Lange grillspyd
    eller rotisserie

 

Få den deilige røykaromen - med Traeger Cherry pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry

Slik lager du denne retten

Tørk av kjøttet og fjern eventuelle hinner. Del kjøttstykket på tvers i 4-5 cm tykke biffer. Brett biffene i en «C» form og tre de på noen solide grillspyd. (eks. disse fra Napoleon)

Foto: Meat and Metal

 

Med Rotisserie (Brazilian style)
Sett opp grillen for indirekte varme: Plasser en aluminiumsform midt i grillen (rett under grillspydet) og legg en haug med kull på hver side av denne. Tenn opp begge steder og la grillen varmes opp til rundt 200 C. Når grillen er klar setter du inn grillspydet med picanha, og kobler til motoren. Grill under lokk til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 55 C. Ta spydet av varmen, pakk litt aluminiumsfolie rundt, og la kjøttet hvile 10 minutter før servering. *Tips: Tilsett gjerne noen chunks med kirsebær sammen med kullet for ekstra aroma.

> Se våre rotisserie (BBQSHOP.NO)

Illustrasjonsbilde – Pichana med chimichurri – Foto: Kamado Joe

 

Grill uten rotisserie/pellets grill
Sett opp grillen for indirekte varme på ca. 120 C. Legg spydene rett på risten, og grill under lokk til kjøttet har en kjernetemperatur på 40 C. Ta av spydene og øk temperaturen på grillen til 240-250 C. Legg kjøttet tilbake på grillen og la det «jobbe» seg opp til en kjernetemperatur på 55 C (medium). Husk å vende kjøttet av og til. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie, og la det hvile 10 minutter før servering.

 

Slik lager du Picanha på grillen

Skjær opp tynne skiver med picanha og server sammen med en enkel grønn salat, grillet paprika og gjerne litt halloumi ost.

 

God middag.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here