GRILLET PAELLA (Arroz al carbón)

Paella på grillen

Råvare: Calamar (Akkar) og store saltvannsreker.
Utstyr: Keramisk Kamado Grill eller annen kullgrill med lokk.
Brensel: Trekull fra hardwood.
Metode: Direkte grilling under lokk, meget høy temperatur.

Til 4 porsjoner paella trenger du:
400 g renset calamar, sepia eller akkar
200 g rå røde saltvannsreker
0,5 l ris (Helst spansk rundkornet Bomba, evt. Arborio eller Carnaroli)
1,2 liter fisk og skalldyrkraft
1 stor gul løk 5 båter hvitløk
4 pimientos del piquillo eller hermetisk paprika
1 sitron
1 dl. olivenolje
1 dl. Romescosaus
1 knivsodd røkt paprikapulver noen tråder ekte spansk safran

Tenn grillen. Legg en stor flat panne (helst paellapanne) på risten.

Karamelliser løken forsiktig i rikelig med olivenolje mens grillen enda ikke er helt varm. Oljen vil absorbere røkaromaer fra kullet som gir den deilige vedfyrte smaken. Når løken er gyllen tilsettes finhakket hvitløk og strimlet pimiento. Ha i paprikapulveret og safranen og 4 ss Romescosaus. Etter et par minutter tilsetter du risen og løfter så hele pannen ut av grillen.

Paella2

Grill blekkspruten og rekene på høy varme i ca. 2 minutter. Legg rekene til side og skjær blekkspruten opp i passe små biter.

Sett paellapannen tilbake på glovarm grill. Ha i blekksprut og varm skalldyrskraft. Rør forsiktig én gang og legg lokket på grillen. Du skal ikke røre mer i pannen. Etter ca. 12 minutter tester du risen. Den skal fremdeles være ganske al dente når du tar paellaen av grillen. Legg rekene på toppen, og pynt med sitron. La trutne i et par minutter. Server gjerne med Romesco og Allioli.

 

Paella3

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here