Denne går rett hjem hos både store og små. Nydelig mac n´cheese rett fra grillen, toppet med pølsebiter og masse ost. Denne blir en garantert en hit hos barna.
ca. 2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: under 1 time
Ingredienser
- 500g makaroni
- 2 ss. smør
- 1/2 gul løk kuttet
- 2 fedd hvitløk (finhakket)
- 2 ss. mel
- ca. 6 dl melk
- Salt og pepper
- 2 ss. ketchup
- 1 ss. sennep
- 350 g. osteblanding (cheddar, norvegia..)
- 4 grillpølser
Anbefalt pellets(Traeger): Cherry pellets
Slik du denne retten: Mac n´cheese med pølsebiter
Tilbered makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett til side. Ta en panne og smelt smør på middels varme tilsett hvitløk og la den surre litt i pannen. Tilsett mel og rør rundt. Tilsett melk gradvis mens du pisker godt (slik som med vanlig hvit saus). La det småkoke til sausen er tykk og god. Tilsett ketchup og sennep og krydder med salt og pepper. Ta kjelen av varmen og hell oppi 350g osteblanding. Rør det godt inn og sett til side.
Nå er det dags å fyre opp grillen. Sett temperaturen til ca. 250 grader indirekte varme (High på Traeger). Når grillen er varm, legger du på pølsene, og griller disse 4-6 minutter mens du vender de av og til (grill med lokket nede). Ta de varme pølsene av grillen og del de i biter.
Få ned temperaturen på grillen til ca. 180 grader. I en ildfast form/støpejerns gryte e.l. bland makaroni, ostesaus og pølsebiter. Rør godt alt blander seg. Grill under lokk 20-25 minutter til retten er gylden på toppen og osten er smeltet.
Retten er klar til servering med en gang. Server gjerne med noen ekstra pølsebiter på toppen.
Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her