Grillet laks med Balsamico glaze

Grillet laks med balsamico glaze

Denne laksen er bare MMMM!! Krydret med en frisk sukker/peppermix og karamellisert med deilig Balasamico glaze.
Dette gir deg en crispy og god fiskerett med masse smak, som gjestene sent vil glemme.


2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 20 minutter

Anbefalt pellets: Mesquite


Ingredienser

  • 200 – 250g Lakse fileter 2
  • Nykvernet pepper 1 SS
  • Sukker 1 SS

GLAZE

  • Balsamico eddik 4,7 dl
  • Grand marnier (likør) 1 SS
  • Salt 1 klype


Slik gjør du:
 Bland pepper og sukker og sett til side.

Ha Balsamico eddik i en sautepanne og og kok opp på medium varme. Juster ned varmen og la den småkoke til Balsamico eddiken er redusert til en sirups-lik konsistens. La det kjøle seg ned og tilsett en SS med Grand Marnier og en klype slat (smak til)

Start opp Traegern og sett temperaturen på HIGH. Forvarm grillen med lokket igjen i 10-15 minutter.

Krydre laksefiletene med pepper/sukker mixen og legg de på grillristen (nærme kanten) og «svi» de kjapt på høy temperatur.

Flytt de mot midten av grillristen hvor temperaturen er litt lavere og la de grille i 10 – 15 minutter.

Ha på glazen og server rykende varme.

 

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here