Grillet Indrefilet med kremet soppsaus

Grilloppskrift: pepperstek med soppsaus

Nå trenger du ikke dra på restaurant får å spise en skikkelig indrefilet. Bare fyr opp grillen og server denne lekkerbiskenen sammen med noe god drikke og – voila.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 80 minutter
Grilltid: 80 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 4 indrefileter av storfe
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • Grov salt/flak salt
  • 1 dl dijon sennep
  • 2 ss kald kaffe
  • Sort pepper og grønn pepper (grovkvernet)
  • 1-2 ss Worcestershire saus
  • Til soppsausen
  • 6 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 – 1,5 dl kyllingkraft
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin
  • 400 g sjampinjong
  • Salt og pepper


Legg indrefiletene på et stort stykke plastfolie. Bland dijon-sennep, hvitløk, kaffe og Worcestershire saus i en liten bolle. Hell blandingen over indrefiletene og brett folien over slik at det blir tett. La det hvile i romtemperatur i en time så aromaene får satt seg i kjøttet.

Pakk ut kjøttet og krydre det godt med salt og 2 typer pepper. Bruk henda så du får godt med pepper i kjøttet.

Først skal det røykes på grillen

På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis (hickory) og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)

På Traeger pelletsgrill: Start opp grillen med lokket åpent på SMOKE setting. Etter 3-5 minutter ser du røyk komme fra grillen, og den er klar.

Legg filetene og sjampinjongen rett på grillristen og røyk under lokk i 1 time.

Lag sausen mens maten røyker.

I en kjele/panne heller du i litt olivenolje og lar hvitløken frese på lav varme i ca. 15 minutter til den blir ”gylden.” Tilsett hvitvin og kyllingkraft og la det småkoke. Del opp sjampinjongen og tilsett de i sausen. La det koke i 5 – 7 minutter. Skru ned varmen og rør inn kremfløten. Krydre med salt og pepper etter smak og sett til side.

På tide å få opp varmen. Ta fileten og soppen av grillristen og legg de til side. Få opp temperaturen på grillen til ca. 200 grader. (På Traeger setter du bare Pro Controlleren til 190 grader). Legg på filetene igjen når grillen er varm nok og la de grille under lokk (indirekte varme) i 20 – 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er på 54,5 grader. Husk å vende de halvveis i grilltiden.

** Mot slutten kan du svi de raskt over direkte-varme eller i en panne for å få den sprøe stekeskorpen.

Krydre med salt og pepper og la det hvile i 10 minutter under folie mens du varmer opp sausen.

Server med godt tilbehør og noe godt i glasset og kos deg!

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here