Grillet honning glasert skinkestek

Oppskrift: Skinkstek med honningglaze på grillen

Denne oppskriften vil gjøre neste festmåltid både lystig og smakfull. Vi snakker selvsagt om «woodfired» honning glasert skinkestek, rett fra grillen.

ca. 6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 2+ timer

Ingredienser

  • 1 skinkestek m. ben 2,5 – 3 kg
  • 20 nellikspikre
  • 100g smør (romtemperert)
  • 0,5 dl mørk sirup
  • 2,5 dl honning (romtemperert)

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du skinkestek på grillen

Smør in hele skinkesteken med smøret. Snitt steken (lag ruter). Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet, kun gjennom skinnet og fettlaget.
Sett en nellikspiker i hver rute, og flytt steken over til en grillpanne.

 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 160 grader (indirekte varme).

 

Bland sirup og honning i en bolle og hell 3/4 deler over skinkesteken. Sett steken på grillen, sett in et steketermometer og lukk lokket. La steken ligge på grillen til du måler en kjernetemperatur på 60 grader. (Tar 1,5 – 2 timer). Pensle steken hvert 20 minutt med den resterende honning/sirup blandingen.

 

Ved 60 grader tar du steken av grillen. Pakker den i folie og lar den hvile i minst 20 minutter før servering.

 

Kutt opp og server med ønsket tilbehør.
God middag.

 

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi


Saker fra BBQSHOP.NO

KAMPANJE I JUNI 2021 Nå leverer vi Traeger´n hjem for deg. Helt gratis! Opplev gledene ved pelletsgrilling og alle de mulighetene denne type grill byr på. Bestiller du før 30. juni tilbyr vi gratis hjemlevering av grillen. Les mer og bestill her

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *