Grillet honning glasert skinkestek

Oppskrift: Skinkstek med honningglaze på grillen

Denne oppskriften vil gjøre neste festmåltid både lystig og smakfull. Vi snakker selvsagt om «woodfired» honning glasert skinkestek, rett fra grillen.

ca. 6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 2+ timer

Ingredienser

  • 1 skinkestek m. ben 2,5 – 3 kg
  • 20 nellikspikre
  • 100g smør (romtemperert)
  • 0,5 dl mørk sirup
  • 2,5 dl honning (romtemperert)

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du skinkestek på grillen

Smør in hele skinkesteken med smøret. Snitt steken (lag ruter). Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet, kun gjennom skinnet og fettlaget.
Sett en nellikspiker i hver rute, og flytt steken over til en grillpanne.

 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 160 grader (indirekte varme).

 

Bland sirup og honning i en bolle og hell 3/4 deler over skinkesteken. Sett steken på grillen, sett in et steketermometer og lukk lokket. La steken ligge på grillen til du måler en kjernetemperatur på 60 grader. (Tar 1,5 – 2 timer). Pensle steken hvert 20 minutt med den resterende honning/sirup blandingen.

 

Ved 60 grader tar du steken av grillen. Pakker den i folie og lar den hvile i minst 20 minutter før servering.

 

Kutt opp og server med ønsket tilbehør.
God middag.

 

KJEKT Å HA NÅR DU GRILLER SVINEKJØTT:

På salg!
129 kr 103 kr
På salg!

Utstyr til grillingen

Traeger grillbrett

499 kr

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *