Denne oppskriften vil gjøre neste festmåltid både lystig og smakfull. Vi snakker selvsagt om «woodfired» honning glasert skinkestek, rett fra grillen.
ca. 6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 2+ timer
Ingredienser
- 1 skinkestek m. ben 2,5 – 3 kg
- 20 nellikspikre
- 100g smør (romtemperert)
- 0,5 dl mørk sirup
- 2,5 dl honning (romtemperert)
Anbefalt pellets(Traeger): Eple
Slik lager du skinkestek på grillen
Smør in hele skinkesteken med smøret. Snitt steken (lag ruter). Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet, kun gjennom skinnet og fettlaget.
Sett en nellikspiker i hver rute, og flytt steken over til en grillpanne.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 160 grader (indirekte varme).
Bland sirup og honning i en bolle og hell 3/4 deler over skinkesteken. Sett steken på grillen, sett in et steketermometer og lukk lokket. La steken ligge på grillen til du måler en kjernetemperatur på 60 grader. (Tar 1,5 – 2 timer). Pensle steken hvert 20 minutt med den resterende honning/sirup blandingen.
Ved 60 grader tar du steken av grillen. Pakker den i folie og lar den hvile i minst 20 minutter før servering.
Kutt opp og server med ønsket tilbehør.
God middag.
Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl.
> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser
FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.
> FINN DRØMMEGRILLEN HER
*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.