Denne oppskriften vil gjøre neste festmåltid både lystig og smakfull. Vi snakker selvsagt om «woodfired» honning glasert skinkestek, rett fra grillen.
ca. 6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 2+ timer
Ingredienser
- 1 skinkestek m. ben 2,5 – 3 kg
- 20 nellikspikre
- 100g smør (romtemperert)
- 0,5 dl mørk sirup
- 2,5 dl honning (romtemperert)
Anbefalt pellets(Traeger): Eple
Slik lager du skinkestek på grillen
Smør in hele skinkesteken med smøret. Snitt steken (lag ruter). Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet, kun gjennom skinnet og fettlaget.
Sett en nellikspiker i hver rute, og flytt steken over til en grillpanne.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 160 grader (indirekte varme).
Bland sirup og honning i en bolle og hell 3/4 deler over skinkesteken. Sett steken på grillen, sett in et steketermometer og lukk lokket. La steken ligge på grillen til du måler en kjernetemperatur på 60 grader. (Tar 1,5 – 2 timer). Pensle steken hvert 20 minutt med den resterende honning/sirup blandingen.
Ved 60 grader tar du steken av grillen. Pakker den i folie og lar den hvile i minst 20 minutter før servering.
Kutt opp og server med ønsket tilbehør.
God middag.
KJEKT Å HA NÅR DU GRILLER SVINEKJØTT:
Traeger Rub
Traeger Rub
Utstyr til grillingen
Utstyr til grillingen
Saker fra BBQSHOP.NO

Sier fra når biffen er klar!
MEATER er et trådløst steketermometer litt utenom det vanlige. Det forteller deg hvor lang steketid du har igjen, tipser deg om hviletid, og varsler deg når maten er klar.Den holder også "track" på temperaturen inne i grillen. Alt gjøres gjennom den brukervennlige MEATER appen (android/IOS).

Year of the woodfired grill