Rett fra høstjakta og på grillen. Elgkjøtt er spennende på smak og krever kun enkelt krydder for et mørt og godt resultat som simpelthen smelter på tunga.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 10 minutter
Ingredienser
- 5-6 stk indrefilet av Elg. (ca. 250 g pr.)
- 2 ts. hvitløkskrydder
- 1 ts. Løkpulver
- 1 ts. Salt
- 1 ts. Pepper
- 1 ts. Røkt paprika
Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite.
Slik lager du grillet elg (indrefilet)
Bland alle ingrediensene til en rub og gi alle filetene en god omgang med blandingen. La filetene ligge og trekke til seg krydder og aroma i 10 – 15 minutter.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 250 grader .
På Traeger setter du Controlleren til High når grillen har tent.
Grill på under lokk indirekte varme i 4 – 5 minutter på hver side – for et medium resultat.
La kjøttet hvile 5 minutter. Server.