Rett fra høstjakta og på grillen. Elgkjøtt er spennende på smak og krever kun enkelt krydder for et mørt og godt resultat som simpelthen smelter på tunga.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 10 minutter
Ingredienser
- 5-6 stk indrefilet av Elg. (ca. 250 g pr.)
- 2 ts. hvitløkskrydder
- 1 ts. Løkpulver
- 1 ts. Salt
- 1 ts. Pepper
- 1 ts. Røkt paprika
Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite.
Slik lager du grillet elg (indrefilet)
Bland alle ingrediensene til en rub og gi alle filetene en god omgang med blandingen. La filetene ligge og trekke til seg krydder og aroma i 10 – 15 minutter.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 250 grader .
På Traeger setter du Controlleren til High når grillen har tent.
Grill på under lokk indirekte varme i 4 – 5 minutter på hver side – for et medium resultat.
La kjøttet hvile 5 minutter. Server.
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her