Sweet n spicy kyllingvinger på grillen

Grillet-kylling-honning-hvitlok

”Get your sweet on” Disse kyllingvingene kommer garantert å bli en ny favoritt-rett til sommern.


6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 60 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Alder


Ingredienser

  • 1,5 kg med store kyllingvinger
  • BBQ-Rub for fugl
  • 4 SS Smør
  • 1 dl chilisaus
  • 0,5 dl Honning Ranch dressing – Se oppskrift hos Kulinarisk.no
  • 2-3 fedd hvitløk (hakket)

Lag sweet n spicy kyllingvinger

Del kyllingvingene i 3 (deles i leddene) og kast vingetuppene. Legg resten av kyllingvingene pent utover på en grillplate/stekebrett som du har kledd med aluminiumsfolie.

Krydre de godt med BBQ-rub på alle sider og la dem hvile mens du lager saus. Smelt smør i en kjele, tilsett hvitløken og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett honning og chilisaus og la det småkoke i 5 minutter.

Fyr opp grillen – kyllingvingene grilles på indirekte varme (middels temp.)
* På Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controller på 176 grader når du har oppnådd varme. Forvarm grillen under lokk i 10 – 15 minutter.

Sett stekeplaten med vingene rett på grillristen og grill de under lokk i 45 – 50 minutter. Hell over den spicy sausen du laget tidligere. Bruk en grilltang og vend stykkene slik at du får saus på alle sider. Lukk lokket og grill i ytterligere 10 – 15 minutter.

Serveres rykende varm og er ekstra god med Ranch dressing til. Kos deg

 

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here