Enkel eplepai på grillen

Oppskrift: Eplepai på grillen

Avslutt grillkvelden med rykende fersk eplepai. Med sprø skorpe og søte eplebåter. Vi har funnet en enkel og grei oppskrift til deg.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 30 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Apple


Ingredienser

  • 4-5 søte epler, skrellet og delt i tynne båter
  • 0,5 dl sukker
  • 1 SS Maizena
  • 1 ferdig paibunn (eller lag din egen)
  • 0,5 dl ferskensyltetøy

Tid for grillet pai

 

Hell eplepåtene i bolle og dryss over sukker og maisena (bland). Rull ut deigen og trykk den i en ildfast paiform. Ha syltetøy i bunnen og langs kantene. Fordel eplebåtene jevnt i paiformen og brett litt av kanten på deigen over fyllet.

Kullgrill: Få grillen opp i middels varme (ca. 200 grader). Sett paiformen på grillristen og stek den under lokk i ca. 30 minutter til paien er blitt gylden og fyllet ”bobler”.

På Traeger: Fyr opp Traegern og sett Pro Controlleren til 190 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Sett paien på risten og stek den under lokk i ca. 30 minutter til den har fått gylden farge og fyllet ”bobler”.

La paien hvile 10 minutter før servering.

Kos deg med eplepai og is

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here