Diablo kyllinglår

Slik griller du Dibalo kyllinglår - heit grillmat

Velg ditt favorittpepper og skru opp varmen. Hvor høyt tørr du gå på denne spicy retten?


2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 25 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite


Ingredienser

  • 4 stk. 100 g. kyllinglår (skinn og beinfrie)
  • 0,5 dl olivenolje
  • Sort pepper
  • Rub for kylling
  • Cayenne pepper
  • Chipotle chilipulver
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ løk hakket
  • Paprika delt i biter
  • 1 jalapeno hakket
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 2 ss tørkede kapers
  • 1 dl grovhakket persille

Lag hot bbq-rub: 

Bland rub for kylling sammen med cayennepepper, cipotle chili og pepper. Vurder selv hvor sterkt du ønsker det. Krydre kyllinglårene godt på begge sider.

GRILLTID!

Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme og medium temperatur. (ca. 200 grader).

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen, sett Pro Controlleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarme seg med lokket igjen i 10 – 15 minutter.

Legg kyllinglårene på risten og grill de under lokk i ca. 5 minutter på hver side. Mens kyllingen grilles heler du olivenoljen i en gryte og tilsetter hvitløk, løk, paprika, jalapeno og en klype salt og la det koke i ca. 5 minutter til paprika og løken har blitt myke. Tilsett 1 dl vann og rør godt. Kok til væskemengden har halvert (5 min).

Ta kyllingen av grillen og legg de i pannen sammen med resten. Hell over hakkede tomater og kapers og la det koke i 5-6 minutter til.

Ta kjelen av varmen og rør inn persillen. Bruk gjerne litt persille til pynt når du serverer.

Enjoy

 

Til grilling av fugl anbefaler vi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here