Cornbread (maisbrød) på grillen

Slik lager du ekte maisbrød på din grill - oppskriften finner du her.

«Sweet Cornbread» er en enkel rett som du kan servere som snack eller som tilbehør til BBQ. Det søte brødet er nydelig sammen med ett par godt krydrede spareribs.


6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 20-30 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry


Ingredienser

  • 1 boks maiskorn 3-400g
  • 200g mel
  • 100g sukker
  • 1 ss. bakepulver
  • 1 ts. salt
  • 1,5 dl melk
  • 2 store egg
  • 60 g smør (smeltet)
  • 0,5 dl. flytende honning

Slik lager du Cornbread på grillen din

Fyr opp favoritt-grillen og få den opp til ca. 200 grader (indirekte) På pelletsgrill (Yoder/Traeger) setter du bare kontrolleren til 190 når grillen har tent.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle (mel, sukker, bakepulver og salt).

Bruk en blender/stavmixer eller lignende og mos maiskornene til puré.

Mix sammen melk, egg, smør, honning og maispureen som du laget,og hell oppi de tørre ingrediensene og blander det til en fin røre.

Smør en støpejernspanne  (Vi brukte Traeger 8-delt Cornbrad skillet), men du kan bruke en vanlig panne med diameter på ca. 20 cm.

Hell røren i formen og sett den på grillen. La den grille under lokk i 20-30 minutter.
Sjekk med en tannpirker om den er helt ferdig.

La den avkjøle seg i 10 minutter før servering.

Grille maisbrød. Enkelt og godt. Oppskrift her

Ekstra tips: Hvis utsiden begynner å bli mørk før maisbrødet er gjennomstekt, dekk formen med folie. 

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here