Chimichurri Entrecote

Oppskrift. grillet enrecot med chimichurri

Hemmeligheten er i sausen! Denne Argentinske varianten tilfører et ekstra deilig lag til dette nydelige kjøttstykket.


2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 1 time og 15 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 2 stk. Entrecote
  • Rub for Storfe
  • Til Chimichurri
  • 2,5 dl hakket persille
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 dl oliven olje
  • ½ paprika finhakket
  • ½ ts pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • ½ ts spisskummen

Her skal det røykes på grillen: 

 

Krydre entrecotene på begge sider før du legger de på grillen.

På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)

Traeger grill: Fyr opp Traegern med kontrolleren satt til smoke. Når det begynner å ryke legger du på kjøttet og røyker det i en time på SMOKE setting.

Grilltid – low & slow:

På kullgrill: Svi først entrecotene kjapt på direkte varme så du får ”stekskorpe” på begge sider. Flytt de over på ”kald sone” (ca. 200 grader) og grill de ferdig under lokk. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 57,5 grader er kjøttet medium stekt.

På Traeger grill: Sett en grillpanne (med riller) i støpejern på Traegeren og sett controlleren til HIGH. La grillen forvarmes til displayet viser 230 grader. Legg entrecotene på den varme grillpannen og grill de 6 – 8 minutter på hver side. Sjekk temperaturen med et steketermometer. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 57,5 grader er kjøttet medium stekt.

Så lager vi Chimichurri.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og mos det til en pure. Krydre med salt og pepper etter smak. La kjøttet hvile 3 minutter før servering, og topp det hele med deilig chimichurri.

Kos deg!

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here