Chili-smoked BBQ kyllinglår

Grilltips. Lag smoked chili kyllinglår

Dennis the Prescott’s  har laget en “vågal” og spicy kyllingoppskrift. Rik på smak og med en unik aroma som vil gjøre barbecuehelgen uforglemmelig.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 2 timer

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry


Ingredienser

  • 8 kyllinglår
  • 2 SS Olivenolje
  • 1 SS Chilipulver
  • 1 SS Brunt sukker
  • ½ SS Espresso (kvernet)
  • ½ ts Spisskummen 1 SS
  • Lime 1 SS Havsalt
  • ½ SS Sort pepper
  • 2,5 dl BBQ Saus
  • 1 frisk Lime til servering

Slik lager du BBQ kyllinglår

I en bolle rører du samme chili, brunt sukker, espresso, spisskummen, lime og salt. Gni inn kyllinglårene med olivenolje. Ta kryddermixen du laget og dekk alle sider av kylliglårene med den. Legg kyllinglårene i en pose og la de hvile noen timer slik at krydder og olje får trekt inn i kjøttet.

Grilltid!

Kullgrill: Fyr opp grillen og få den opp i medium varme (160– 180 grader indirekte varme). Grill de under lokk til du har fått en indre temperatur på ca. 73 grader (1-1,5 timer). Når det er ca. 10 minutter igjen av grilltiden glazer du de med BBQ-sausen. Kjør de gjerne kjapt på direkte varme helt mot slutten for å få skinnet crispy.
Tips. Sleng litt cherry røykeflis/pellets på glørne under grillingen for å få deilig røykaroma.

Traeger 6 in 1 grill: Fyr opp grill på SMOKE setting, og legg på kyllinglårene når du ser røyk. Røyk lårene under lokk i 1 time først for å få den gode røykaromaen. Skru opp temperaturen til 176 grader og grill de under lokk en tim til. Når det er 10 minutter igjen av grilltiden, glazer du lårene god med BBQ-saus. Lårene er ferdige når den indre temperaturen er på ca. 73 grader.

 

God middag!

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here