”Cherry” BBQ grillspyd

Lag "Cherry" BBQ grillspyd i sommer

Denne vil garantert bli en hit på neste grillfest. Disse grillspydene er både søt, spicy og smaker fantastisk.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 5 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry


Ingredienser

  • 600 g flatbiff
  • BBQ rub til storfe
  • Oliven olje
  • Vårløk hakket

«Cherry» BBQ Saus

  • 2,5 dl Ketchup
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1 løk hakket
  • 2 SS smør
  • 2 SS Hvitløk (hakket)
  • 5 dl kirsebær – hakket og stener fjernet
  • 0,5 dl eddik
  • 1 SS worcestershire saus
  • 2 ts grov sennep
  • ½ ts pepper

Lag Cherry BBQ Saus:
I en stor kjele fres løk sammen med smør. Tilsett hvitløk og la det koke 1 min. til. Rør inn resten av ingrediensene og kok på svak varme i 20 minutter (uten lokk) til du har fått en tykk å fin saus. Husk å røre så det ikke svir seg.

Del flatbiffen i passe store terninger (ca. 16 biter). Tre de på grillspyd og med en kjøttbanker/liten kjele banker du kjøttstykkene til ca. 1,5 cm tykkelse.

Hell over olivenolje og krydre grillspydene med BBQ-rub.

Kullgrill: Grill spydene på middels temperatur (indirekte varme) et par minutter på hver side til de har fått en fin farge.

Traeger grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til HIGH når den har tent. La den forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Grill spydene et par minutter på hver side og la de hvile i 5 minutter.

Bruk en ”Hack-it” eller lignende og mos kirsebærene i sausen så du får en jevn og fin saus. Pensle grillspydene med et tykt lag saus og strø over litt vårløk.

Enjoy.

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here