Brisket tilbehør – 10 sideretter til denne BBQ klassikeren

10 POPULÆRE TILBEHØR TIL BRISKET

Godt tilbehør til brisket - her er våre 10 favoritter

Har du invitert på brisket og lurer på hva slags tilbehør du skal servere til? Ikke noe problem! Med et kjapt søk på nett finner man raskt oppskrifter på av de 10 mest populære «følgesvennene» til denne Amerikanske barbecue klassikeren!

 

DISSE ER:

1. «COLESLAW»

Oppskrift: Smoked Coleslaw - perfekt tilbehør til grillmaten

Coleslaw er en kremet salat primært bestående av strimlet rå kål og gulrot, iblandet en dressing bestående av olje og vineddik.
Bruk gjerne vår oppskrift:  Slik lager du smoked coleslaw

 

2. «CREAMED CORN»
Maisstuing på norsk. Et rask tilbehør å lage som består hovedsakelig av maiskorn, fløte, smør og krydder. Det finnes mange varianter av oppskriften, og med et kjapt google søk finner du sikkert en du liker.

 

3. «BAKED BEANS»

Baked beans (bønner) er et godt tilbehør til brisket
Baked beans er klassisk tilbehør til amerikansk barbecue. Amerikanske bakte bønner i saus med bacon og brunt sukker. Man får kjøpt ferdige bokser med baked beans fra Heinz, men vi synes den er best når du lager den selv.
En skikkelig god oppskrift på baked beans finner du i boken Helt Texas – BBQ på Norsk: Kjøp den her

 

4. «SCALLOPED POTATOS»
Fløtegratinerte poteter. Et nydelig tilbehør som man ofte får servert sammen med brisket. Potetbåter passer også godt til barbecue.

 

5. «MAC N´CHEESE»


Makaroni i ostesaus med smeltet ost på toppen. Populært som ”comfort food” i statene og fast inventar på barbecue buffeten. Det finnes et utall varianter av denne retten, fra de helt enkle bestående av makaroni, melk og ost. Til varianter med bacon, «spicy» krydder, flere typer ost, osv..

Bruk gjerne en av våre oppskrifter: 
https://www.bbqshop.no/oppskrift-ekte-mac-n-cheese/
https://www.bbqshop.no/grillet-mac-n-cheese-med-polsebiter/

 

6. «CORN ON THE COB»
..eller grillede maiskolber som vi kaller det her til lands. Enkelt og godt til barbecue!

 

7. ”BUNS”
Myke hveteboller/burgerbrød. Kan serveres ved siden av eller brukes som brød for å lage brisket sandwiches.


Oppskrift på skikkelige ”buns” slik de lages i Texas finner du i boken til Angela fra TBC.
Helt Texas – BBQ på Norsk: Kjøp den her

 

8. PICKLED ONIONS
Syltet rødløk. Rødløk som er kuttet i tynne strimler og oppbevart i en blanding av eplecider eddik og sukker.

 

9. HASHBROWNS
Amerikanske potetkaker. Minner om norske Røsti poteter.

 

10. ”MORE OF THE GOOD STUFF!!”


Brisket er godt sammen med pulled pork, ribs, og annet godt barbecue kjøtt. På amerikanske barbecue restauranter får man gjerne en ”barbecue platter” bestående av flere typer kjøtt servert med 3-4 sideretter fra listen over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here