Brisket er et «tøft» og relativt billig stykke kjøtt som krever lang tid på grillen før det blir skikkelig mørt. «Belønningen» er imidlertid vel verdt innsatsen!
Her får du alle tipsene du trenger for å lykkes med «kongen av barbecue!».

SLIK TRIMMER DU BRISKET
før den legges på grillen/smoker´n

Har du kjøpt deg en skikkelig «fullpacker»
på 7-8 kg, så må den trimmes før den
legges på grillen.

I denne videoen viser Angela fra
Texas Barbecue Café deg hvordan
du skal trimme og klargjøre kjøttet
før det rubbes og legges på rista.

Flere oppskrifter på brisket

Kjøttskolen

En skikkelig «fullpacker» kan veie godt over 7 kg og vil kreve godt over 12 timer på grillen før den er klar til å spises. I The BBQ Shop selger vi også brisket på 3-4 kg kalt «flat» og som «kun» krever 6-8 timer på grillen. Les mer om kjøtt fra The BBQ Shop her

Til brisket anbefaler vi

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva slags grill trenger jeg for å lage brisket?
For å lage brisket og andre typer barbecue trenger du en grill med lokk. Du må også ha en temperaturmåler hvor du kan lese av temperaturen inne i grillen. Vil du være sikret et god resultat kan en Traeger pelletsgrill være å anbefale. Den regulerer temperaturen selv og er like enkel å bruke som komfyren hjemme.

Hvor lang tid tar det å lage brisket?
«Det tar den tiden det tar» Både vekt og kvalitet på kjøttet spiller inn på grilltiden, men en tommelfingerregel er: Beregn ca. 1 time og 20 min. pr. 0,5 kg. (Ved grilltemperatur på 110-120 C)

Hvor får jeg kjøpt brisket?
Brisket får man dessverre sjelden kjøpt i kjøttdisken på daglivarebutikken, men det kommer stadig flere spesialforretninger for kjøtt, både lokalt og på nett som selger amerikansk brisket. (blant annet oss). Det er bare å søke litt rundt, så finner du nok noen i ditt område som tilbyr.

Hva mer trenger jeg?
I tillegg til grillen og selve brisketen anbefaler vi at du skaffer deg et steketermometer for grill, slakterpapir og aluminiums bakker (til væske).

TRAEGER PELLETSGRILL

Noe av det viktigste for å lykkes med brisket er at du har full kontroll på temperaturen på grillen din. På en Traeger er dette enkelt. Her setter du temperaturen like enkelt som på komfyren. Traeger kommer også med innebygget måleprobe som settes rett i kjøttet og varsler deg via Traeger appen når maten er ferdig. 

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her