Bergen BBQ´S Lakseburger tallerken

Oppskrift: Grillet Lakseburger med jordbærsalsaNå kan du prøve deg på Endre´s (@bergen_bbq) fantastiske lakseburgere med avokadokrem og jordbær salsa. Dette er retten som sikret laget hans seier mot Sveits i Traeger Euro Influencer Battle 2021. Retten tar kun 45 minutter å lage, og smaker helt fantastisk!
> Se video av fremgangsmåten her

Gir ca. 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: medium
Tid: 45+ min.

LAKSEBURGER

  • 500 g. laksefilet m. skinn
  • 3 ss. Traeger fin & feather rub
    (eller annen rub til fisk)
  • Olivenolje
  • 2-3 dl. panko e.l.
  • 1 egg
  • 1/2 løk
  • 1/2 paprika
  • 3 ss. majones
  • ca. 0,5 dl. persille
  • 2 jalapeño
  • 1 chili
  • 1 ts. Worcesterchire saus
  • Salt og pepper
  • Hamburgerbrød

AVOKADO KREM

  • 2 avokado
  • 4 ss. Creme fraiche
  • 2 ss. koriander
  • Juice fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

JORDBÆR SALSA

  • 400g. jordbær
  • 1/2 rødløk
  • 2 jalapeño
  • 2 ss. hakket persille
  • Skall fra 1 lime
  • Juice fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

Anbefalt pellets(Traeger): Alder

Slik lager du Bergen BBQ´s fantastiske lakseburgere på Traeger´n

Varm opp grillen til 230 grader. Sett inn en støpejernspanne og la den varmes opp sammen med grillen.

Smør laksen med litt olivenolje, og krydre den godt med fin and feather rub- Legg fileten rett på risten. Grilles under lokk i 8-10 minutter. I mellomtiden hakker du opp løken og paprikaen og griller det i støpejernspannen sammen med litt olivenolje. Disse trenger  6-8 minutter på grillen. Neste steg er å lage avokado kremen og salsaen.

AVOKADO KREM
Ta to avokado og del i biter. Legg disse i en bolle. Ha i Creme fraiche, koriander, limejuicen og litt salt og pepper. Mos alt med en stavmikser. Sett kaldt.

JORDBÆR SALSA
Skjær jordbær, rødløk og jalapeño i små biter. Hakk opp persille og rasp skallet av en lime. Bland sammen alle ingrediensene og hell over saften fra 1/2 lime. Krydre etter smak med salt og pepper.

TID FOR Å LAGE BURGERE
Ta laksen, løken og paprikaen av grillen. Hakk opp persille, jalapeño og chilli. Bruk en gaffel og del laksefileten opp i mindre biter som du legger i en bolle (kast skinnet). Bland inn hakkede grønnsaker, egg, panko, majones og worcesterchire saus. Krydre med salt, pepper og 1-2 ss. fin & feather rub. Bland alt godt sammen til du får en fin burgerdeig.

Bruk henda, og form 4-5 lakseburgere av lik størrelse. Grill disse i en forvarmet støpejernspanne eller på en grillplate. Beregn ca. 3 minutter på en side før du vender du og griller de på den andre siden. Når de nærmer seg ferdig, kan du varme burgerbrødene raskt på grillen.

Ta nederste halvdel av burgerbrødet og smør det inn med et tykt lag avokadokrem, legg på en burger og topp med et par spiseskjeer jordbær salsa. Legg på toppen og server. (Se oppskrift på tilbehør under bildet).

SOM TILBEHØR ANBEFALES

Oppskrift: Grillspyd med marinert scampi

GRILLSPYD MED SCAMPI

  • INGREDIENSER
  • 0,5kg scampi
  • Olivenolje
  • 1 chilli
  • 2 jalapeño
  • 2 fedd hvitløk
  • Juice fra 1/2 lime
  • 3 ss. koriander
  • Grillspyd

Lag marinade:Kutt opp chilli, jalapeño, hvitløk og ha i en bolle. Tilsett juice fra 1/2 lime og 3 ss. koriander. Ha oppi 0,5 dl. olivenolje og mos alt sammen med en stavmikser. Tilsett litt mer olje om du synes blandingen blir for tykk. Legg scampi i en bolle og hell over marinaden, og bland alt godt. Sett kaldt og de ligge og marineres i minst 30 minutter. Tre scampiene på spyd og grill på Traeger´n på 230 grader i ca. 5 minutter. Husk å vende underveis.

Grillede nypoteter med parmesan og urter

GRILLEDE POTETER MED PARMESAN

  • 600g. nypotet
  • Olivenolje
  • 50g. smør
  • 3 ss. Traeger Veggie Rub
  • 60g. parmesan
  • 2 ss. rosmarin
  • 2 ss. persille

Ha potetene i en støpejernspanne. Hell over olivenolje og bland godt så potetene blir dekket. Krydre med Traeger Veggie rub, og dryss over hakket rosmarin og persille. Dryss over raspet parmesan. Bland alt godt og grill på Traeger´n (230 grader) i 40 – 50 minutter. Vend potetene av og til.

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *