BBQ spareribs – oppskrift

Slik lager du spareribs på grillen

Råvare: Side av smågris uten bacon (ca. 2 kg)
Utstyr: Vedfyrt BBQ smoker
Brensel: Grillkull og eik ved
Metode: Indirekte varmrøyking (BBQ), lav temperatur.

BBQ_spareribs2

Fjern alltid membranen på innsiden av spareribsen. Gni kjøttet inn med RIB RUB, og legg på BBQ Smokeren med bensiden ned. Ideell temperatur er 120 – 130 grader.

Spray med BBQ Mopping Sauce én gang i timen. La kjøttet ligge på 4 – 6 timer. Sjekk om det er ferdig ved å presse en finger ned mellom to ribbein.

Hvis kjøttet gir etter er maten klar. Server med potetsalat, bønner og coleslaw.

Oppskrift på BBQ RIB RUB

Denne rub’en er søt, syrlig, sterk og litt salt på samme tid. Den passer spesielt godt til ribs og andre stykker av svin.

Brun farin 500 g
Sukker 640 g
Paprikapulver 200 g
Hvitløkpulver 100 g
Salt 300 g
Finmalt Svart Pepper 50 g
Ingefærpulver 45 g
Løkpulver 60 g
Spisskummen 30 g
Chipotle Chili pulver 15 g

Bland godt i en kryddermølle. Vend før bruk for å sikre at alt er blandet.

Oppskrift på enkel BBQ MOPPING SAUCE

0,25 l Eplejuice
0,25 l Epleeddik

Blandes og heldes på sprayflaske

Når du har større stykker på BBQ, er det smart å tilføre kjøttet fuktighet underveis. Epleblandingen gir fuktighet og tilfører litt syre som er deilig sammen med langstekt BBQ.

Til spareribs anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here