BBQ ribs på pelletsgrill

Det å lage ribs på grillen er utrolig enkelt. Så lenge du har gode råvarer og en god porsjon med tålmodighet så er du garantert suksess.

Vi begynner med å kjøpe gode råvarer. Baby back ribs som verken har vært fryst eller marinert er å foretrekke.

Så finner du frem en skarp kniv og fjerner membranen på undersiden. Den er viktig å få bort da den kan bidra til at sluttproduktet vil oppleves noe seigt.

Så krydrer vi kjøttet med en såkalt «rub», krydder som gnis inn i kjøttet. Dette er en krydderblanding som først og fremst består av salt og pepper, men som kan varieres i det uendelige med løkpulver, paprikapulver, chili, osv. osv. Vær ganske raus med krydringen.

Sett pellets grillen på 110 grader og legg kjøttet rett på grillristen når riktig temperatur er oppnådd.

EyvindMemphis_02_2

 

La stå i 3 timer, pensle underveis som beskrevet nedenfor.

Kjøttet skal pensles sånn ca. hver halvtime. Litt slingring på tida gjør ingenting.
Etter 3 timer legger du ribsene over i litt aluminiumsfolie. Pensle med litt smeltet smør og forsegl. Grill i ytterligere 2 timer.

Etter 2 timer under folie fjerner du folien og legger kjøttet tilbake på risten. Fortsett i 1 time til og kjøttet er ferdig.

Da er det bare å samle storfamilien, skjenke noe godt i glasset og nyte smaken av gris. Det tar litt tid, men det er glemt etter første bit. Himmelsk saftig og mørt kjøtt. Nydelig smak. Enkel, men perfekt mat.

BBQ ribs på grill

2 thoughts on “BBQ ribs på pelletsgrill

  1. Lars Erik Leikanger says:

    Kudos for å fjærne membranen på innsiden!
    Men ikke bruk en skarp kniv… det aller enkleste er å ra frem en smørkniv, smett den inn mellom benet og membranen i den smaleste enden av ribbestykket. Ta tak med tørkepapir og dra av hele membranen. Det er veldig enkelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here