Lørdag 8. August, ble 41 nordmenn
sertifiserte KCBS Barbecue dommere.
Wayne og Maria Lohman hadde tatt turen fra Tennese for å lære bort reglene for bedømming av barbecue etter
internasjonal standard. Kurset tok ca. 5 timer, med en teoretisk del og en praktisk hvor
kjøtt innen 4 grener skulle bedømmes. Kylling, ribs, svin og bibringe.
Hver rett skulle bedømmes etter presentasjon, mørhet og smak på en skala fra 2 ? 9. Kurset ble avsluttet på
Amerikansk vis hvor alle deltakerne måtte reise seg og si KCBS eden før de mottok sitt KCBS BBQ judge sertifikat.
NM i BBQ ? 16. august
Søndag 16. august arrangeres NM i BBQ hvor det for første gang skal kjøres 100% etter KCBS regler.
Arrangør NBBQF håper dette er første steget mot å kunne arrangere internasjonale BBQ konkurranser i Norge.
Takk til Wayne og Maria fra KCBS for et flott kurs og takk til matblogger
Espen Nersven (Heiamat.no) som tilberedte all maten til kurset.
Gratulerer til alle som ble CBJ (Certified BBQ judge)!
Er du interssert i BBQ og ønsker info om kommende kurs? Meld deg på vårt nyhetsbrev
Her følger noen bilder fra dagen:
4 griller gikk hele natten i forveien. Lurer du på hvilke griller som ble brukt – Du finner de her.
Ribs som ligger å godgjør seg på Memphis grill
Wayne Lohman gikk gjennom KCBS sin historie og hvordan et bbq arrangement skal gjennomføres.
41 deltakere hadde møtt opp til kurset. Her var alt fra kokker, medlemmer fra grillet.no og bbq-entusiaster.
Maria Lohman tilbereder kuvertene som skal bedømmes. Red tip lettuce – Lov eller ikke?
På kurset sammenlignet vi 2 og 2 kandidater. Rettene ble bedømt etter presentasjon, smak og mørhet.
Her bedømmes bibringe fra 2 kandidater. Legg merke til vårt flotte håndtegnede bedømmingsfat.
Bevis på at man er sertifisert dommer. Foto: René Rostad – Moods of BBQ
Wayne og Maria takket for seg. Neste stopp var New Mexico. Vi håper å se de til et nytt dommerkurs neste år.
Pingback: Norgesmesterkapet i BBQ 2015 - bildeserie - BBQSHOP.NO