Laksefilet – BBQ style

Lag Barbecue laks på grillen din - Oppskrift

Glem røkelaksen, lag en skikkelig ”BBQ” laks på grillen din. Saftig og full av aroma.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 15 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Alder


Ingredienser

  • 4 stk laksefileter med skinn (150 – 200g)

SAUS

  • 1 dl flytende honning
  • 3 SS grov sennep
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts eddik
  • ½ ts Timian (hakket)
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Slik lager du Barbecue-laks på grillen

Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og sett til side.

Pensle sausen på alle sider av laksefileten (bruk en god mengde), spar på det som blir til overs.

På kullgrill: Filetene grilles under lokk på indirekte varme (ca. 200 grader). Legg på fisken med skinn siden ned mot risten og grill i 15 – 20 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.

På Traeger 6in1 grill: Start opp Traegern og sett Pro Controlleren til 176 grader. La grillen forvarmes med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg på filetene (skinnsiden ned) og grill under lokk i 15 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.

Bruk sausen som ble til overs når du serverer 😉

Enjoy

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here