Laksefilet – BBQ style

Lag Barbecue laks på grillen din - Oppskrift

Glem røkelaksen, lag en skikkelig ”BBQ” laks på grillen din. Saftig og full av aroma.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 15 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Alder


Ingredienser

  • 4 stk laksefileter med skinn (150 – 200g)

SAUS

  • 1 dl flytende honning
  • 3 SS grov sennep
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts eddik
  • ½ ts Timian (hakket)
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Slik lager du Barbecue-laks på grillen

Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og sett til side.

Pensle sausen på alle sider av laksefileten (bruk en god mengde), spar på det som blir til overs.

På kullgrill: Filetene grilles under lokk på indirekte varme (ca. 200 grader). Legg på fisken med skinn siden ned mot risten og grill i 15 – 20 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.

På Traeger 6in1 grill: Start opp Traegern og sett Pro Controlleren til 176 grader. La grillen forvarmes med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg på filetene (skinnsiden ned) og grill under lokk i 15 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.

Bruk sausen som ble til overs når du serverer 😉

Enjoy

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here