American – Lemon meringue pie

Oppskrift: Slik lager du lemon meringue pie / sitron marengs pai på grillen

«There´s always room for dessert» Hva med en syrlig og god Lemon meringue pie fra Angela Taliaferro (born and raised in Texas).

 

ca. 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: ca. 1+ timer.

Ingredienser

  • Paideig:
  • 200 g. hvetemel
  • 1 klype salt
  • 120 g. smør (iskaldt i terninger)
  • 5 ss. iskaldt vann
  • Fyll:
  • 200 g. sukker
  • 40 g. maisenna
  • en klype salt
  • 335 g. kaldt vann
  • 6 store eggeplommer
  • 1 ss. revet sitronskall (kun det gule)
  • 115 g. ferskpresset sitronsaft
    (fra 2-3 sitroner)
  • 2 ss. smør
  • Topping:
  • 280 g. hvitt sukker (helst rør-sukker)
  • 125 g. vann
  • 120 g. eggehvite (fra ca. 4 egg)
  • 1 klype salt
  • ¼ ts. kremortartari eller hvit eddik
  • 1 ss. vanilje essens eller litt vaniljefrø

Få den deilige røykaromen - med Traeger Pecan pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Pecan pellets

Slik lager du Lemon meringue pie på grillen

LAG BUNNEN
Få grillen opp til ca. 200 grader (indirekte varme). Bruk en paiform på 23 cm.

 

Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenhakkemaskin, tilsett smøret i små klumper. Deigen skal likne våt sand. Tilsett vann, kjør 2-3 runder til og stopp akkurat når deigen fester seg. Ta den ut, pass på at smøret er integrert. Del deigen i to. Kjevle ut til ca. 3 mm. tykkelse. Lag prikker med en gaffel, legg over paiformen og klipp av ekstra deig på sidene. Pass på at du har nok til å lage kant med fingrene. Legg aluminiumsfolie eller bakepapir over, dekk med tørre bønner/erter eller keramiske bakekuler om du har. Mønsteret som du velger å ha rundt kanten er ikke så viktig. Det finnes uendelige varianter.

Legg pai formen på grillen og stek under lokk i 30-45 minutter. Du må løfte på papir eller folie for å se bunnen. Den skal ikke se våt ut. Når den ser tørr ut, men ikke brun, er den ferdig. Det går raskere i en aluminiums form og saktere i en glass form.

 

LAG FYLL
Kok opp sukker, maisenna, salt og vann i en gryte til det blir tykt og ugjennomsiktig. Ha eggeplommene i en egen bolle. Spe litt av røren inn i eggeplommene slik at du ikke koker eggene og ender opp med eggerøre. Når du har hatt alt inn i eggeplommene, hell eggeblandingen tilbake i gryten. Tilsett sitronsaft og -skall, og kok opp en gang til ved middels varme. Ta av varmen og tilsett smør. Rør godt.

Hell blandingen i en ferdigstekt paibunn og legg plast rett på toppen til du er klar til å legge på marengsen. Dette hindrer at det blir tørt på toppen av sitronfyllet.

 

LAG MARENGS
Kok opp sukker og vann til det når 118 grader (målt med et termometer). Mens dette koker, gjør klar eggehviter, salt og tartar/eddik i kjøkkenmaskinbollen. Når sukkerlaken når 112 grader, kan du skru på kjøkkenmaskinen. Når du måler 118 grader, ta den av platen og tilsett den i kjøkkenmaskinen i en tynn stråle. La maskinen kjøre på full guffe i noen minutter, skru den ned gradvis og la den kjøre til marengsen får romtemperatur. Tilsett vaniljen. Sprøyt marengsen på den kalde paien med en sprøytepose, og eventuelt brun toppene med en gassbrenner.

 

Server og nyt!

 


Oppskriften er hentet fra boken Helt Texas, BBQ på Norsk
av Angela Taliaferro og Dag Ødegaard

-> Kjøp den her: kun 249,-

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *