Her er 3 lekre oppskrifter du kan prøve på din Traeger grill – flere finner du i oppskriftsboken som følger med grillen. Kjøp Traeger her
Smoked BBQ Pizza «Margherita»
Lag deilig flat-bread Margherita pizza på din egen vedfyrte «pizza ovn».
Traeger tilfører maten den deilige røykaromaen som gir deg den ekte smaken av Italia. Enjoy.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 10 minutter
Anbefalt pellets: Eik
Ingredienser «Margherita» pizza
- Flat bread (NAN-Brød) 3 Stk
- Marinara saus 1,5 dl
- Friske Mozzarella skiver 3-4 stk pr. pizza
- Basillikum (fersk) ca. 1,5 dl
- Parmesan 2,5 dl
Slik gjør du: Start opp Traeger-grillen og sett temperaturen 187 grader. La grillen få 10-15 minutter til å varme seg opp.
Lag 3 stk. pizza etter oppskriften over og sett de på grillen til osten er smeltet (ca. 8 – 10 minutter).
Prøv gjerne dine egne oppskrifter med den toppingen du liker best. Enjoy!
Grillet laks med Balsamico glaze
Denne laksen er bare MMMM!! Krydret med en frisk sukker/peppermix og karamellisert med deilig Balasamico glaze.
Dette gir deg en crispy og god fiskerett med masse smak, som gjestene sent vil glemme.
2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 20 minutter
Anbefalt pellets: Mesquite
Ingredienser
- 200 – 250g Lakse fileter 2
- Nykvernet pepper 1 SS
- Sukker 1 SS
GLAZE
- Balsamico eddik 4,7 dl
- Grand marnier (likør) 1 SS
- Salt 1 klype
Slik gjør du: Bland pepper og sukker og sett til side.
Ha Balsamico eddik i en sautepanne og og kok opp på medium varme. Juster ned varmen og la den småkoke til Balsamico eddiken er redusert til en sirups-lik konsistens. La det kjøle seg ned og tilsett en SS med Grand Marnier og en klype slat (smak til)
Start opp Traegern og sett temperaturen på HIGH. Forvarm grillen med lokket igjen i 10-15 minutter.
Fire roasted bruschetta
Friske tomater og urter på deilig surdeigsbrød og kanskje litt kylling på toppen. Inviter til din egen «bakgårds restaurant»
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 10 minutter
Anbefalt pellets: Eik
Ingredienser
- Baguette 1 stk
- Store søte tomater 4 stk
- Vårløk (kuttet) 1/2 bunt
- Hvitløk (finkakket) 3 fedd
- Basilikum (fersk) 4 SS
- Balsamico eddik 4 SS
- Brunt sukker 1 ts
- Olivenolje – Etter smak
- Salt og pepper – Etter smak
Slik gjør du: Start Traeger-grillen. Sett temperaturen til 230 grader og forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter.
Mens grillen blir var blander du 1 fedd hvitløk med Balsamico eddik og brunt sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp.
Skjær tomatene i tykke skiver og legg rett på grillen. Pensle tomatene med Balsamico-mixen.
Lukk lokket på grillen og la de varme seg i 4-5 minutter. Snu tomatene, pensle den andre siden og la det gå 4-5 minutter til.
Ta tomatene av grillen og la de avkjøle seg. Ta av skallet, kutt i biter og ha i en bolle. Bland inn vårløk, 2 fedd hvitløk, og basilikum. Smak til med salt og pepper og server på baguettskiver. Skivene kan gjerne varmes på grillen før servering. Ha gjerne på litt grillet kylling. Lunch is served!